Vadna
   
 
  Önkormányzat hírei
 
Képviselő-testület
Bizottságok
Testületi ülések
Rendeletek
Határozatok
Rendezési terv
Gazdálkodás (üvegzseb)
Önkormányzati dokumentumok
Polgármesteri intézkedések
EU támogatással nyert pályázatok
Telephely engedélyek
Átláthatóság
Közbeszerzések
Statisztikai adatok
Hírek
Hirdetmények
Partnerségi egyeztetés
Választási információk
 
Ügyfélfogadás
Szervezeti egységek
Ügykörök
Telefonszámok
E-mail címek
Nyomtatványok
Szabályzatok
Pályázatok
 
Óvodák
Közintézmények
Szolgáltató intézmények
Egyesületek és egyéb szervezetek
Egyéb intézmények
Sportklubok
 
Egészségügyi ellátások
Településről
Településfotók
Településtérkép
Cégkatalógus
További információk a településről
 

Újabb járványügyi intézkedések Vadnán

Tisztelt Vadnai Lakosok!
A járvány terjedése miatt magasabb szintre lépett a veszélyhelyzeti védekezés. Jelen levelemben tájékoztatom Önöket az újabb helyi intézkedésekről. Magyarország Kormánya által kihirdetett és 2020. november 11-től életbe lépett védekezési intézkedések, megszorítások településünkre is érvényesek. Ennek pontos szövegét elolvashatják a Honlapunkon. (Vadna.hu/hírek/önkormányzat)
A Szuhakállói Közös Hivatal Vadnai Kirendeltsége:
-Személyes ügyintézésre csak kivételes esetben (pl. anyakönyvi ügyek intézése) nyílik lehetőség, de csak előzetes telefonos vagy emailesegyeztetést követően Az intézendő ügyekről telefonon (48/505211; 48/505212; 48/505252), vagy emailben (vadnapm@legnet.hu) kérhetnek felvilágosítást.
-Kérjük, hogy a Hivatalba benyújtandó iratait az előtérben elhelyezett Gyűjtődobozba helyezzék el.
-A települési Ügysegédi tevékenység felfüggesztésre kerül. A folyó ügyeket a következő módon lehet intézni:
Postai úton: Kazincbarcikai Járási Hivatal, 3700 Kbarcika, Fő tér 39.
Emailben: jaras.kazincbarcika@borsod.gov.hu
Telefonon: 70 399 9449 (Fehér Csilla)
Göőz Pál Művelődési Ház és Könyvtár, Edzőterem, intézmények:
-Edzőterem nem látogatható ( A megvásárolt bérletek érvényesek lesznek az újranyitáskor.)
-A " LOVAGI PARK" sporttelepet szintén lezárjuk. Ebben az évben már nem lehet használni a pályákat.
-A Lurkó Park és a Komoróczi Park játszótereit szintén bezárjuk.
-Faluszinten nem rendezünk kulturális eseményeket. Elmaradnak a szokásos " Ünnepváró rendezvények", beleértve a karácsonyi vásárt is.
-Bezárja kapuit a Művelődési Ház és a Könyvtár. Ismét elindul a " Házhoz megy a könyvtér" szolgáltatás. Akik szeretnének élni a könyvkölcsönzés lehetőségével jelezzék Marinné Tóth Krisztina intézményvezető felé: krisztamarin@gmail.com, 704086823
-Annak érdekében, hogy biztosítani tudjuk a rászoruló diákoknak a digitális oktatáshoz való hozzáférést, lakosoknak a fénymásolás, szkennelés, nyomtatás stb lehetőségét a Teleház ügyeleti rendszerben, a következőképpen működik:
hétfőtől – péntekig: 09.00 – 13.00 óra között
Előzetes bejelentkezés után látogatható, a teremben egyszerre két főnél több nem tartózkodhat:
Bejelentkezés: 48 505234, kriszta.marin@gmail.com, 70 408 6823
-A magán és családi rendezvények tarthatóak 10 főig. Ezekre az alkalmakra a közösségi helyiségek továbbra is bérelhetőek. ( Nyilatkozatban vállalni kell a maximum 10 fő részvételt!)
Közmeghallgatás:
-A november 19-re "beharangozott" Közmeghallgatás újabb intézkedésig elmarad! A 2020-as év munkájáról, a 2021-es tervekről beszámol a képviselő-testület a Vadnai Krónikás hasábjkain. Ezért továbbra is fennáll a lehetőség, hogy észrevételeiket, kérdéseiket elpőzetesen elküldjék a bencze.peter64@gmail.com email címre, vagy írásban átadják a képviselőknek. Minden felvetésre válaszolunk a beszámolóban.
Idős korosztály (65 éven felüliek), karanténba került-, és szociális hátrányba került személyek:
-Kérem a vadnai idős korosztályt, hogy lehetőleg maradjanak otthonaikban és kerüljék az utcai találkozásokat.
-Minden 65 éven felüli helybeli lakosnak felajánljuk a napi egyszeri bevásárlás intézését, gyógyszerkiváltást stb. illetve 2-2 maszkot/fő. Bármilyen kérésüket, igényeiket jelezzék a képviselőknek, vagy az Önkormányzat elérhetőségein.
-A karanténba került családok, személyek jelezzék felénk igényeiket: bevásárlást, maszkok küldését, esetleg térítéssel meleg ebédet tudunk biztosítani, vagy segíteni a felmerült gondok megoldásában. Igyekszünk élhetővé tenni a lábadozás, bezártság napjait.
-Aki a vírushelyzet miatt veszítette el munkáját, vagy került nehéz szociális helyzetbe, feltétlen jelezze az önkormányzat felé. Valamilyen támogatást mindenképpen megszervezünk.
-Kérem a lakosokat, hogy személyesen, elektronikus formában, képviselőkön keresztül, tartsuk a kapcsolatot! Minden kérést, gondot jelezzenek felénk, tartsunk össze ebben a nehéz helyzetben, segítsünk egymásnak. Vadna községnek és lakóinak " nagyobb baj nélkül" kell átvészelnie a vírushelyzetet! Vigyázzunk egymásra, Önmagunkra, idős hozzátartozóinkra!
A képviselő-testület elérhetőségei.: Bencze Péter polgármester: 70 315 3703, Hurták Tiborné alpolgármester: 20 200 3816, Gál Ádám képviselő: 70 566 0770, Marinné Tóth Krisztina képviselő: 70 408 6823, Szabon Ilona képviselő: 20 537 4601

Vadna, 2020. 11.12.

Bencze Péter sk.
polgármester

2020.11.12.
forrás:
 
   
| Belépés | Copyright