Vadna
   
 
  Önkormányzat hírei
 
Képviselő-testület
Bizottságok
Testületi ülések
Rendeletek
Határozatok
Rendezési terv
Gazdálkodás (üvegzseb)
Önkormányzati dokumentumok
Polgármesteri intézkedések
EU támogatással nyert pályázatok
Telephely engedélyek
Átláthatóság
Közbeszerzések
Statisztikai adatok
Hírek
Hirdetmények
Partnerségi egyeztetés
Választási információk
 
Ügyfélfogadás
Szervezeti egységek
Ügykörök
Telefonszámok
E-mail címek
Nyomtatványok
Szabályzatok
Pályázatok
 
Óvodák
Közintézmények
Szolgáltató intézmények
Egyesületek és egyéb szervezetek
Egyéb intézmények
Sportklubok
 
Egészségügyi ellátások
Településről
Településfotók
Településtérkép
Cégkatalógus
További információk a településről
 

Önkormányzati működés a rendkívüli jogrend hatáya alatt

Magyarország Kormánya a 478/2020. (XI.3.) rendeletével, 2020. október 3-tól ismételten rendkívüli jogrendett léptetett hatályba, veszélyhelyzet kihirdetéséről döntött.

A Kormány az élet- és vagyonbiztonságot veszélyeztető tömeges megbetegedést okozó SARS-CoV-2 koronavírus világjárvány következményeinek elhárítása, a magyar állampolgárok egészségének és életének megóvása érdekében Magyarország egész területére veszélyhelyzetet hirdetett ki.

A veszélyhelyzetben alkalmazni kell a katasztrófavédelemről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXXVIIl. törvény 46. §-ának fentiekben idézett (4). bekezdését.

Mindezek alapján a képviselő-testület ülésének a Mötv. szerinti összehívására nincs lehetőség, a képviselő-testület valamennyi hatáskörét a polgármester gyakorolja, a képviselő-testületnek veszélyhelyzetben nincs döntési jogköre.

Arra természetesen van mód - főleg a kialakult járványügyi helyzetben -, hogy a polgármester e-mailben vagy más módon a döntését megelőzően kikérje a képviselő-testület tagjainak véleményét, ahogyan azt a település polgármestere valamennyi lehetséges esetben meg is teszi.

A polgármester által, a fentiek szerint meghozott valamennyi döntést 15 napon belül fel kell terjeszteni a megyei kormányhivatalhoz, mely a meghozott döntések törvényességi felügyeletét ellátja.

A nyilvánosság biztosítása érdekében a meghozott döntéseket ugyanúgy közzé kell tenni, mint a képviselő-testületi döntéseket.

Vadna község polgármesterének a veszélyhelyzet időtartama alatt meghozott - képviselő-testületi feladat- és hatáskörbe eső - döntései ITT találhatók

2020.11.05.
forrás: HT
 
   
| Belépés | Copyright